Zonnepark

In de omgeving komt ook een zonnepark: een veld met zonnepanelen. Zo wordt op een duurzame manier elektriciteit opgewekt uit zonlicht.

Zonnepanelen

Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) bouwt dit zonnepark. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel zonnepanelen er komen, hoeveel stroom de panelen opwekken en wat de energieopbrengst van de panelen zal worden. De exacte locatie is namelijk nog niet bekend.

Kennis delen

Samen met gemeente Moerdijk en STEM heeft Vattenfall afspraken gemaakt over het zonnepark. STEM bouwt het zonnepark, maar benut Vattenfalls kennis en ervaring op het gebied van elektriciteit. Inwoners van Klundert kunnen profiteren van de opbrengst van het zonnepark. Lokaal voordeel, dat vindt Vattenfall ook belangrijk.

Geld verdienen met zonne-energie

Vattenfall heeft samen met gemeente Moerdijk geld ter beschikking gesteld aan STEM om het zonnepark met een Postcoderoosregeling te organiseren. Ook gaat een deel van de opbrengst van het windpark naar een windfonds. Dankzij dat geld hoeven inwoners van Klundert nauwelijks geld in te leggen. Het werkt namelijk zo: een inwoner uit Klundert mag zonnepanelen tegen een heel lage prijs kopen. Inwoners uit Klundert kunnen vervolgens de komende vijftien jaar geld besparen op hun energierekening (het exacte bedrag is afhankelijk van het aantal panelen).

Meedoen?

Het wind- en zonnepark staat er nog niet. STEM overlegt nog met verschillende belanghebbenden. Zodra resultaten hiervan bekend zijn, laten we weten hoe je kunt meedoen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

STEM

Joep Peeraer bestuurslid STEM

“Bij STEM ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het zonnepark. We willen alle inwoners van Klundert de mogelijkheid geven om, met geen of een minimale investering, hun eigen energie op te wekken. Om dat mogelijk te maken werken we nauw samen met gemeente Moerdijk, Port of Moerdijk en Vattenfall. Een mooi voorbeeld van hoe lokale overheden, een energiemaatschappij en inwoners hun krachten bundelen om de energietransitie te stimuleren, op een voor iedereen betaalbare manier.”Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.