Nieuws

Eerste groene stroom

Nu alle windmolens overeind staan en voorzien zijn van besturingssystemen, kabels en andere apparatuur, kan de testperiode beginnen. De afgelopen periode hebben de windmolens al een uitgebreide inbedrijfstelling ondergaan. Vorige week was het zo ver! De eerste windmolens zijn gaan draaien. In deze fase produceren de windmolens al energie, maar nog niet allemaal op volle capaciteit. De reden hiervoor is dat we langzaam overschakelen naar volledige productie. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. 
 
De groene stroom die de windmolens opwekken tijdens het proefdraaien wordt direct aan het net geleverd. Iedere windmolen moet minimaal tien dagen onafgebroken draaien zonder storingen. Tijdens de test houdt turbineleverancier Nordex de windmolens goed in de gaten. Als alles goed gaat, moet alle windmolens nog eens vijf dagen onafgebroken draaien.

Hieronder ziet u enkele foto’s van het terrein van het windpark:


Nieuwsbrief 7: afrondende fase

We houden je op graag de hoogte van de ontwikkelingen van het Windpark Industrieterrein Moerdijk. Daarom versturen we...

Nieuwsbrief 6: update voortgang

We houden je op graag de hoogte van de ontwikkelingen van het Windpark Industrieterrein Moerdijk, daarom versturen we...

Systeem voor slagschaduw bijna gereed

Bij laagstaande zon kan een windmolen slagschaduw veroorzaken. Dat kan in bedrijfspanden en woningen hinderlijk zijn. Daarom stuurt...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.