Nieuws

Werkzaamheden tweede windmolen

Half september is de eerste windmolen van Windpark Industrieterrein Moerdijk gehesen. Inmiddels hebben we onze werkzaamheden verplaatst naar de tweede locatie, nabij de rotonde van de Zuidelijke Randweg en de Westelijke randweg.

Werkzaamheden nabij de rotonde

Afgelopen dagen heeft het hard gewaaid en dit zal ook nog wel even zo blijven. Daardoor duurt het monteren van de tweede windturbine langer dan we gedacht hadden. We hopen de werkzaamheden bij de rotonde van de Zuidelijke Randweg en Westelijke Randweg op vrijdag 9 oktober af te ronden. Om zo veel mogelijk gebruik te maken van de weersomstandigheden beginnen we in de avond van donderdag op vrijdag al om 21:00 uur met de werkzaamheden in plaats de gebruikelijke 22:00 uur.

Door naar de derde windmolen

Wanneer de tweede windmolen staat, gaan we door naar de derde windmolen. Dit is de eerste locatie aan de Westelijke Randweg, gezien vanaf de rotonde. Wanneer we starten met het hijsen van windmolenonderdelen, zullen we de wegen ’s nachts afsluiten. Tussen het hijsen door zullen we af en toe vrachtwagens doorlaten. Het autoverkeer wordt gedurende die periode omgeleid.

Update:

Door de harde wind zijn deze werkzaamheden uitgelopen naar begin november. Er wordt met name in de avond gewerkt en de weg zal niet continu worden afgesloten.


Nieuwsbrief 6: update voortgang

We houden je op graag de hoogte van de ontwikkelingen van het Windpark Industrieterrein Moerdijk, daarom versturen we...

Systeem voor slagschaduw bijna gereed

Bij laagstaande zon kan een windmolen slagschaduw veroorzaken. Dat kan in bedrijfspanden en woningen hinderlijk zijn. Daarom stuurt...

Laatste windmolen geplaatst

Vattenfall heeft de zevende en laatste windmolen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk geplaatst. Zaterdagnacht werden de laatste bladen aan...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.