Nieuws

Gewijzigde verkeerssituatie Zuidelijke Randweg en Transitoweg

Vattenfall bouwt zeven windmolens op het haven- en industrieterrein van Moerdijk. Deze maand leggen we een kabel langs het fietspad aan de Zuidelijke Randweg. Om de veiligheid van fietsers te garanderen, leiden we het fietsverkeer om. Fiets of rijd je komende weken richting het haven- en industrieterrein van Moerdijk? Let dan even op. 

Wat we gaan doen

Om de opgewekte stroom van de meest oostelijke windmolen naar het tussenstation te leiden, moeten we een kabel aanleggen. Deze kabel komt langs het fietspad van de Zuidelijke Randweg. Op dinsdag 14 juli starten de werkzaamheden, waar we naar verwachting tot vrijdag 31 juli mee bezig zijn.

Omleiding fietsverkeer via Transitoweg

Om de werkzaamheden uit te voeren en tegelijkertijd de veiligheid van fietsers te garanderen, is er besloten om het fietsverkeer om te leiden via de Transitoweg. Langs de Transitoweg is een fietspad ingericht; gescheiden van de rijweg door zogenaamde barriers.

Tijdelijke eenrichtingsweg

Het tijdelijke fietspad neemt een deel van de weg in gebruik, hierdoor is er onvoldoende ruimte voor kruisend (vracht)verkeer. De Transitoweg is daarom tijdens de werkzaamheden (13 juli 2020 tot 31 juli 2020) een eenrichtingsweg. Omliggende bedrijven zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Meer weten? Bekijk hier tekening 1 en tekening 2.


Transport eerste windmolenblad

In de nacht van woensdag 9 september op donderdag 10 september is het eerste windmolenblad – in de...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.