Nieuws

Eerste kabel is gelegd

Afgelopen winter hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen, maar inmiddels wordt er weer volop gewerkt aan het windpark.

20 kilometer stroomkabels

Onlangs is de allereerste stroomkabel gelegd. Op het terrein zijn we sinds mei bezig met de voorbereidingen voor het leggen van stroomkabels tussen de windmolens onderling. In totaal gaat het om 20 kilometer aan kabels. Eerder is het station geplaatst dat zorgt voor de aansluiting van de windmolens op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.

Werkzaamheden tot de zomervakantie

Om een kabel aan te leggen, moeten er horizontaal gestuurde boringen uitgevoerd worden. Voor de eerste kabel hebben we dat al gedaan. Deze maand gaan we verder met de boringen en het leggen van kabels naar de overige windmolens. Daar zijn we nog tot de zomervakantie mee bezig. 

Als het windpark gereed is zullen de zeven windmolens die we bouwen op het industrieterrein van Moerdijk een energieproductie leveren die gelijk staat aan het jaarlijks verbruik van ongeveer 20.000 Nederlandse huishoudens. Wil je meer weten over de bouw van Windpark Industrieterrein Moerdijk? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief (zie inschrijfformulier onderaan de website).


Nieuwsbrief 6: update voortgang

We houden je op graag de hoogte van de ontwikkelingen van het Windpark Industrieterrein Moerdijk, daarom versturen we...

Systeem voor slagschaduw bijna gereed

Bij laagstaande zon kan een windmolen slagschaduw veroorzaken. Dat kan in bedrijfspanden en woningen hinderlijk zijn. Daarom stuurt...

Laatste windmolen geplaatst

Vattenfall heeft de zevende en laatste windmolen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk geplaatst. Zaterdagnacht werden de laatste bladen aan...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.