Nieuws

Herstart werkzaamheden

Windmolens

In de afgelopen winterperiode lagen de werkzaamheden voor Windpark Industrieterrein Moerdijk even stil. Inmiddels kunnen we weer een aantal werkzaamheden oppakken, zodat we klaar zijn met de voorbereidingen als straks de onderdelen van de windmolens geleverd worden. Deze week sluit Enexis het ‘customer switch station’ aan.

Herstart van de werkzaamheden

De tijdelijke stop van de werkzaamheden had onder andere te maken met de levering van kabels en onderdelen van de windmolens. Deze levering was later dan verwacht waardoor de planning van het project uitloopt. Nu gaan we aan de slag om alles voor te bereiden op de komst van de windmolens; deze arriveren in de zomer. 

Aansluiting door Enexis 

In week 16 gaat Enexis aan de slag met de aansluiting van het ‘customer switch station’. Dit is een speciaal station voor de stroom van Windpark Industrieterrein Moerdijk en komt in de buurt van de rotonde Westelijke en Zuidelijke Randweg. Dit station zet de spanning om, zodat we de elektriciteit direct aan het hoogspanningsnet kunnen leveren. 

Bekabeling van het park

Wanneer het ‘customer switch station’ aangesloten is, kunnen we verder met de bekabeling van het park. In mei/juni starten we met graafwerkzaamheden en het aanleggen van de kabels naar het station. Wanneer Windpark Industrieterrein Moerdijk volledig operationeel is, leveren we een energieproductie die overeenkomt met het jaarlijks verbruik van ruim 20.000 Nederlandse huishoudens.  


Werkzaamheden tweede windmolen

Half september is de eerste windmolen van Windpark Industrieterrein Moerdijk gehesen. Inmiddels hebben we onze werkzaamheden verplaatst naar...

Transport eerste windmolenblad

In de nacht van woensdag 9 september op donderdag 10 september is het eerste windmolenblad – in de...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.