Nieuws

Investeringsbesluit voor windpark

Investering

Vattenfall heeft een investeringsbesluit van 38 miljoen euro genomen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk in Noord-Brabant. Een belangrijke mijlpaal voor het energiebedrijf dat de ambitie heeft om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken. Een nieuwe fase is nu aangebroken voor dit windpark want ook het contract met de leverancier van de windmolens is getekend.

De Nordex Group levert de 7 wind turbines type N131. De tiphoogte (hoogte van de wieken in hoogste stand) van deze windmolens is maximaal 180 meter. Het verwachte opgestelde vermogen van het windpark is 27,3 MW. Hiermee kunnen ongeveer 27.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. De bouw van het windpark zal in het voorjaar van 2019 starten.

Windfonds voor zonnepark

Een deel van de opbrengst van het windpark draagt Vattenfall af aan een Windfonds dat de Stichting Energietransitie Moerdijk beheert. Met dit fonds wordt onder andere een zonnepark gerealiseerd waar de inwoners van Klundert van profiteren. Vattenfall helpt de gemeente en Stichting Energie Transitie Moerdijk met het ontwikkelen van dit zonnepark. Inwoners van Klundert kunnen mee doen aan het zonnepark. Met de overige middelen uit het fonds kunnen aanvullende energiebesparende maatregelen worden genomen voor de omgeving.
Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.