Nieuws

Raad van State neemt positief besluit

Windpark Moerdijk

Nuon krijgt groen licht van de Raad van State voor de bouw van het windpark bij industrieterrein Moerdijk. De Raad van State stelt dat effecten (geluid, slagschaduw, trillingen) van het windpark niet of nauwelijks optreden op woningen in Klundert. 

Volgens de Raad van State wonen de inwoners te ver weg van het windpark. Hierdoor ondervinden bewoners van Klundert nauwelijks overlast van de 7 windmolens. Ook is het proces volgens de officiële regels verlopen.

Start van de bouw in 2019

Nuon is gestart met de aanbesteding. In de zomer van 2018 maken we bekend welke aannemers het windpark mogen bouwen. De bouw start begin 2019.

Zonnepark

Bij het windpark komt ook een zonnepark. Een veld met zonnepanelen waar inwoners uit gemeente Moerdijk in mogen investeren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het windpark en de werkzaamheden die binnenkort starten? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Lees het volledige besluit van de Raad van State.


Windmolens

Herstart werkzaamheden

In de afgelopen winterperiode lagen de werkzaamheden voor Windpark Industrieterrein Moerdijk even stil. Inmiddels kunnen we weer een...

Officiële eerste paal

Op 25 september 2019 ging de eerste officiële paal voor het Windpark Industrieterrein Moerdijk de grond in. Vattenfall...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.